Château Moya

Château Moya je relativně nové víno, které pochází z vinic vysazených v roce 1970. Hrozny v
minulosti putovaly do družstevního sklepa, kde se dále zpracovávaly společně s dalšími z různých vinic apelace. David Curl a Damien Landouar se rozhodli produkovat vlastní víno z vinice umístěné na vrcholu kopce, který je součástí vápencové plošiny nad Castillon La Bataille.  Z vinice je nádherný panoramatický výhled, je zde větrno a hrozny proto dosahují plné zralosti později. Víno Château Moya je vyráběno za stejných podmínek jako Château Gaby. Cílem majitelů je získávat harmonická vína s pěknou rovnováhou kyselin a tříslovin. Prvním ročníkem Château Moya byl ročník 2009 a tehdy se také začal psát jeho nový příběh.


Obecné informace
Apelace:  Castillon Côtes de Bordeaux
Přibližná produkce: 45.000 lahví/ rok
Vyráběná vína: Ch. Moya   
       
Vinice
Rozloha vinic: 8 ha
Hustota: 5.500 keřů/ ha
Průměrné stáří: 35 let
Odrůdy: 93% Merlot, 7% Cabernet Sauvignon a Cabernet Franc
Půda: jíl a vápenec
Sklizeň: ruční

Sklep
Typ tanků: dřevěné a nerezové tanky s kontrolovanou teplotou
Zastoupení nových sudů: 50% nové dubové sudy, 50% staré sudy (1-2 roky)
Délka zrání v sudech: 12-14 měsíců

Kontakty
Majitel: David Curl / hlavní manažer a vinař: Damien Landouar
Enolog-konzultant: Alain Raynaud (výroba vína) and Michel Duclos (vinice)
Adresa: Château Gaby 33126 Fronsac - FRANCE
Webové stránky: www.chateau-moya.com

  
Print Friendly and PDF