Hodnocení Lombardia, Piemonte a Valle d´Aosta
Hodnocení Lombardia, Piemonte a Valle d´Aosta. Podle Gambero Rosso na rok 2011. Hodnocení: - nejméně **** - nejvíce
Hodnocení Lombardia, Piemonte a Valle d´Aosta. Podle Gambero Rosso na rok 2011. Hodnocení: - nejméně **** - nejvíce
Hodnocení Trentino Alto Adige, Veneto, Friuli Venezia Giulia a Emilia Romagna. Podle Gambero Rosso na rok 2011.
Hodnocení Toscana a Marche. Podle Gambero Rosso na rok 2011.
Hodnocení Umbrie, Abruzzo, Campania, Sicilia a Sardegna. Podle Gambero Rosso na rok 2011.
Hodnocení Itálie podle jednotlivých oblastí. Podle Gambero Rosso na rok 2011.
En primeur v teorii i praxi
Počátek rozvoje obchodního systému château-négociant- zákazník je nutno hledat ve 12. století v souvislosti s rozvojem prodeje bordeauxského vína do Anglie.
Alokace je nárok na zakoupení téhož množství určitého vína, které kupující zakoupil v roce předešlém. Alokace fungují ve vztahu mezi chateau a négociantem a rovněž mezi négociantem a dovozcem. Někteří dovozci promítají tento systém též do finálního vztahu s individuálním zákazníkem.
Základním balení vín při obchodu en primeur je dřevěná bedna se 12 láhvemi, francouzsky „caisse“, anglicky „case“.
Vždy, když zákazník platí za zboží dopředu, musí počítat s určitým rizikem.