2. kolo u en primeur
Je na rozhodnutí každého château, kolik vína dá v rámci kampaně en primeur na trh. Za standardních okolností je to u běžně obchodovaných vín 90-95% produkce.
Je na rozhodnutí každého château, kolik vína dá v rámci kampaně en primeur na trh. Za standardních okolností je to u běžně obchodovaných vín 90-95% produkce.
En Primeur 2009
Hodnocení En Primeur 2009
Hodnocení En Primeur 2009 Saint Julien
Hodnocení En Primeur 2009 Saint Julien
Mrazivé jarní noci v České republice vystrašily nejen majitele ovocných stromů, ale také české a moravské vinaře. Zatímco na Moravě se mrazy některým vinicím vyhnuly, v Čechách jsou škody dokonce likvidační.
Hodnocení En Primeur 2009 Margaux bodové
Hodnocení En Primeur 2009 Margaux
Na degustaci Margaux se vždycky těším asi tak, jako pedagog na školní výlet. Rozmanitost terroiru , mikroklimatu i rozdílné schopnosti vinařů v sobě skrývají neustálé riziko, že někde zčistajasna dojde k nečekanému průšvihu. Tato nervující vize je navíc se železnou pravidelností také každoročně naplněna.
Hodnocení En Primeur 2010 Pauillac bodové
Hodnocení En Primeur 2009 Pomerol
Hodnocení En Primeur 2009 Pomerol bodové
V uplynulých dvou letech se Pomerol v Bordeaux usadil na královském trůnu. Dokonale tak využil svého specifického mikroklimatu a „teplejší“ půdy, díky níž tady réva dozrává ve srovnání s ostatními oblastmi s předstihem.
Hodnocení En Primeur 2010 ostatní apelace bodové
Jestliže průběhu počasí v roce 2010 byl prakticky totožný v celé bordeauxské oblasti, pak vinaři v St. Estephe pocítili jednu nepříjemnost navíc. Počátkem května se strhlo krupobití, které se sice výrazněji podepsalo jen na vinicích severního Médocu, avšak „olízlo“ i přiléhající část St. Estephe. Tím, kdo na to doplatil nejvíce, byl Calon Ségur, ale své si tímto rozmarem počasí užilo i několik dalších châteaux.
Hodnocení En Primeur 2010 Haut Médoc
Hodnocení En Primeur 2010 Pauillac
Hodnocení En Primeur 2010 Saint Émilion
Hodnocení En Primeur 2010 ostatní apelace
Hodnocení En Primeur 2010. Pomerol bodové hodnocení
Hodnocení En Primeur 2010 Saint Émilion bodové
Hodnocení En Primeur 2010 Saint Estephe bodové
Hodnocení En Primeur 2010 Saint Estephe
Vše o en primeur
Vše o En Primeur 2010
Hodnocení En Primeur 2010.
Vinařství VINIDI vyrobilo své první víno v roce 2008 a momentálně obhospodařuje 50 ha vlastních vinic v katastru obce Báb, nedaleko Nitry. Prvotřídní poloha vinic, které se nachází na svahu s jižním a jihozápadním sklonem, dává předpoklady na výrobu vín jedinečného charakteru a kvality. Aby hlavní enolog, pan Roman Holec docílil nejvyšší kvality, provádí redukci hroznů před sběrem na 1 kg/keř.
Hodnocení En Primeur 2010 Haut Médoc
Hodnocení En Primeur 2010 Pomerol
Hodnocení Ahr. Podle Der Feinschmecker Weintipps na rok 2011.
Hodnocení Baden. Podle Der Feinschmecker Weintipps na rok 2011.
Hodnocení Franken. Podle Der Feinschmecker Weintipps na rok 2011.
Hodnocení Hessische Bergstrasse a Mittelrhein. Podle Der Feinschmecker Weintipps na rok 2011.
Hodnocení Mosel. Podle Der Feinschmecker Weintipps na rok 2011.
Hodnocení Nahe. Podle Der Feinschmecker Weintipps na rok 2011.
Hodnocení Pfalz. Podle Der Feinschmecker Weintipps na rok 2011.
Hodnocení Rheingau. Podle Der Feinschmecker Weintipps na rok 2011.
Hodnocení Rheinhessen. Podle Der Feinschmecker Weintipps na rok 2011.
Hodnocení Saale-Unstrut, Sachsen a Württemberg. Podle Der Feinschmecker Weintipps na rok 2011.
Hodnocení Německo podle jednotlivých oblastí. Podle Der Feinschmecker Weintipps na rok 2011.
Hodnocení Lombardia, Piemonte a Valle d´Aosta. Podle Gambero Rosso na rok 2011. Hodnocení: - nejméně **** - nejvíce
Hodnocení Trentino Alto Adige, Veneto, Friuli Venezia Giulia a Emilia Romagna. Podle Gambero Rosso na rok 2011.
Hodnocení Toscana a Marche. Podle Gambero Rosso na rok 2011.
Hodnocení Umbrie, Abruzzo, Campania, Sicilia a Sardegna. Podle Gambero Rosso na rok 2011.
Hodnocení Itálie podle jednotlivých oblastí. Podle Gambero Rosso na rok 2011.
En primeur v teorii i praxi
Počátek rozvoje obchodního systému château-négociant- zákazník je nutno hledat ve 12. století v souvislosti s rozvojem prodeje bordeauxského vína do Anglie.
Alokace je nárok na zakoupení téhož množství určitého vína, které kupující zakoupil v roce předešlém. Alokace fungují ve vztahu mezi chateau a négociantem a rovněž mezi négociantem a dovozcem. Někteří dovozci promítají tento systém též do finálního vztahu s individuálním zákazníkem.
Základním balení vín při obchodu en primeur je dřevěná bedna se 12 láhvemi, francouzsky „caisse“, anglicky „case“.
Vždy, když zákazník platí za zboží dopředu, musí počítat s určitým rizikem.