Frankovka v Ostravě 2015
Kultivar intermitentně evokující elegancí Pinot noir, dlouhověkostí Barolo a kořenitostí Syrah hodnotili ostravští vínobuditelé na jaře 2015 v zázemí vinotéky Vínko Konečný.
Kultivar intermitentně evokující elegancí Pinot noir, dlouhověkostí Barolo a kořenitostí Syrah hodnotili ostravští vínobuditelé na jaře 2015 v zázemí vinotéky Vínko Konečný.
Vinařský kritik Robert Parker oznámil, že zodpovědnost za zprávy o vínech en primeur z Bordeaux přebírá s okamžitou platností Neal Martin, který sídlí ve Velké Británii. Parker, který založil časopis The Wine Advocat v roce 1978, bude pokračovat v hodnocení nalahvovaných Bordeaux vín a vín z Napa.
Třináctý ročník ojedinělé mezinárodní soutěže kupáží, asambláží a známkových vín uspořádal ve dnech 13. a 23. dubna Klub ostravských vínobuditelů K.A.H.A.N. ve spolupráci s hotelem Zámek Zábřeh a Národním vinařským centrem. Akce proběhla za podpory Vinařského fondu.
Vážení přátelé, zveme vás na degustaci burgundských vín, která se bude konat ve středu dne 6.5. v restaurantu Avantgarde za účasti pana Hervé Tucki, reprezentanta firmy Nuiton Beaunoy.
Navštivte ELECTROLUX AVANTGARDE školu vaření s šéfkuchařem Janem Kvasničkou a seznamte se s jednou z nejvýznačnějších vinařských oblastí Francie. Představíme vám kuchyni, vína i tradice. Smyslem kurzu je ukázat i laikovi jak uvařit profesionální kousky v domácím prostředí.
Vína z Languedocu, jejichž etikety zdobí dudek – na jihu Francie symbol přicházejícího jara. Máte-li rádi vína z jihu Francie, pak určitě víno s dudkem vyzkoušejte – přinese vám vůni Středomoří, radost i energii jara.
Úsměvy na tvářích vinařů prakticky všude, kam člověk zavítal – to byla největší změna v atmosféře během enprimeurového týdnu v Bordeaux. Zatímco v předcházejících ročnících bylo nutno zajímavá vína pečlivě vyhledávat podle specifika lokálních podmínek, tentokrát byla vína atraktivní ve všech bordeauxských apelacích.
Ve čtvrtek, 26. 3. 2015 Vás rádi uvidíme na další degustaci 11ti vín z Vinařství Leoš Horák (Vrbice).
Pro velký zájem nabízíme druhý termín na tuto večeři. Další akce v restauraci ART&FOOD Had nás zavede na jih Francie. Pětichodové menu si budete moci vychutnat spolu s atraktivními víny Languedocu.
V případě kultivaru ve světě známého jako Pinot blanc zaznamenala historie nejedno pochybení. K nejpovedenějším patří přejmenování Burgundského bílého r. 1993 českými úředníky na jedno z několika Rulandských.