Články

Nabídka En Primeur 2018

Nabídka En Primeur 2018

Hodnocení En Primeur 2018

Hodnocení En Primeur 2018

EN PRIMEUR 2018: 01 - První dojmy

Kampaň En Primeur je opět tady. Máme za sebou první dubnový týden, první nádech atlantického vzduchu a s ním i prvních 500 vůní a chutí bordeauxských vín. Jaký je ročník 2018?

Bordeaux 2018 – první dojmy

První dubnový týden, první nádech atlantického vzduchu a s ním i prvních 500 vůní a chutí bordeauxských vín. Jaký je ročník 2018?

JARNÍ KURZ SOMMELIER s certifikátem 6.4.2019

SOMMELIERSKÁ AKADEMIE pořádá XVIII. ročník vzdělávacího programu - Jarní kurz SOMMELIER - zahájení 6.4.2019 (www.sommelieracademy.eu) - NOVĚ ve vinotéce WINEBAR Michle.

Svatovavřinecké v Ostravě 2019

Derniéra Svatovavřineckého? Ještě ne, přestože sehnat tři desítky atraktivních vzorků nejrozšířenější modré odrůdy českých a moravských vinic dá práce čím dál víc.

Co je bio-víno

Různých sdružení, která usilují o výrobu vína „přírodě blízkým“ a ekologicky šetrným postupem, je velké množství. Liší se v mnoha parametrech (co je dovoleno a co nikoli), mnohdy daných i regionálními specifiky a příslušnou státní legislativou.

Degustace: G. pardi na víně (hudební večer s degustací) 17.5.2019

K poslechu, zpěvu i tanci vám bude vlastní písničky i známé hity (především) ze šedesátých let hrát skupina G.pardi na víně. K ochutnání či popíjení budou připravena zajímavá červená i bílá vína různých francouzských regionů.

Degustace: Nelítostný souboj v Margaux 16.5.2019

Ch. Giscours a Ch. Rauzan Ségla vs. Pavillon Rouge du Ch. Margaux - bývaly doby, kdy tato vína mívala prakticky stejnou cenovku...

Degustace: Bordeaux - 5 atraktivních duelů 18.4.2019

Deset vín ukáže v pěti mimořádně zajímavých porovnání vín vyšší úrovně nejen to, jak je výsledný charakter vína ovlivněn ročníkem, ale také rozdíly terroiru i způsobem práce jednotlivých vinařství.

Degustační večeře: Sousedská večeře - Provence 17.4.2019

Seriál „sousedských večeří“ v restaurantu Zas a znova přináší unikátní možnost ochutnat během jednoho večera francouzská vína spolu s mistrovskými díly hned dvou vynikajících šéfkuchařů.

Degustace: VELKÁ DEGUSTACE BORDEAUX EN PRIMEUR 11.4.2019

Tradiční každoroční přehlídka Bordeaux v jeho mnoha podobách - jak sudových vzorků (tentokrát ročníku 2018), tak dalších současných i starších ročníků vín kategorie Grand Cru Classé i cru bourgeois.

Degustace: G. pardi na víně (hudební večer s degustací) 26.3.2019

K poslechu, zpěvu i tanci vám bude vlastní písničky i známé hity (především) ze šedesátých let hrát skupina G.pardi na víně. K ochutnání či popíjení budou připravena zajímavá červená i bílá vína různých francouzských regionů.

Degustace: Jakpak nám to zraje? Velká degustace r. 2006 14.3.2019

Ch. Cos d´Estournel, Ch. Pichon Baron, Forts de Latour…. a celá plejáda dalších vín všech kategorií z ročníku 2006 Vám bude k dispozici v rámci velké víněnkové degustace, kdy si každý vybírá dle svého zájmu, co chce ochutnat.

Degustační večeře: Sousedská večeře - Francouzský jihozápad 13.3.2019

Seriál „sousedských večeří“ v restaurantu Zas a znova přináší unikátní možnost ochutnat během jednoho večera francouzská vína spolu s mistrovskými díly hned dvou vynikajících šéfkuchařů.

Degustace: Po proudu řeky Rhôny 28.2.2019

Crozes Hermitage 2016 od Michela Tardieu spolu s Châteauneuf-du-Pape ze Ch. Vaudieu 2014 budou největšími taháky této degustace, které zdatně doplní Gigondas 2015 z Domaine de Bosquets, Vinsobres 2015 od Domaine Perrin a další lahodná vána francouzského jihu.

Degustace: Bio vína – mýty a skutečnost 21.2.2019

Co skutečně znamená termín bio, jak se takto označená vína liší od „běžných“ vín na straně jedné a od biodynamických na straně druhé.

Degustační večeře: Sousedská večeře - Bordeaux 13.2.2019

Seriál „sousedských večeří“ v restaurantu Zas a znova přináší unikátní možnost ochutnat během jednoho večera francouzská vína spolu s mistrovskými díly hned dvou vynikajících šéfkuchařů.

Kabernety v Ostravě 2018

Skupina kultivarů s okcitánskou koncovkou „et“ (odkaz na drobné bobule), jejichž souhrnný název odvozují jedni od latinského „caput nigre“ (ve smyslu keř révy, plodící modré hrozny) a druzí od karmínové „bordó“ barvy vín (jazyková mutace carménère), byla ostravskými vínobuditeli posuzována již několikrát.

Tardieu Laurent - ročník 2017

Tardieu Laurent - ročník 2017

Příbuzná nabídka

Chateau Francs Magnus 2020

Bordeaux Supérieur z vápencového terroiru oblasti Fronsac se skvělým poměrem cena / výkon.
Skladem 25 ks
Cena
350 Kč

La Vieille Ferme rouge 2022

Celosvětově mimořádně úspěšné víno z produkce bratří Perrinů.
Skladem 10 ks
Cena
210 Kč

Domaine Brichot "Tegula" blanc 2023

Na tu cenu nečekaně bohaté a zároveň řízné víno.
Skladem 119 ks
Cena
245 Kč