Nabídka En Primeur 2018
Nabídka En Primeur 2018
Nabídka En Primeur 2018
Hodnocení En Primeur 2018
Kampaň En Primeur je opět tady. Máme za sebou první dubnový týden, první nádech atlantického vzduchu a s ním i prvních 500 vůní a chutí bordeauxských vín. Jaký je ročník 2018?
První dubnový týden, první nádech atlantického vzduchu a s ním i prvních 500 vůní a chutí bordeauxských vín. Jaký je ročník 2018?
SOMMELIERSKÁ AKADEMIE pořádá XVIII. ročník vzdělávacího programu - Jarní kurz SOMMELIER - zahájení 6.4.2019 (www.sommelieracademy.eu) - NOVĚ ve vinotéce WINEBAR Michle.
Derniéra Svatovavřineckého? Ještě ne, přestože sehnat tři desítky atraktivních vzorků nejrozšířenější modré odrůdy českých a moravských vinic dá práce čím dál víc.
Různých sdružení, která usilují o výrobu vína „přírodě blízkým“ a ekologicky šetrným postupem, je velké množství. Liší se v mnoha parametrech (co je dovoleno a co nikoli), mnohdy daných i regionálními specifiky a příslušnou státní legislativou.
K poslechu, zpěvu i tanci vám bude vlastní písničky i známé hity (především) ze šedesátých let hrát skupina G.pardi na víně. K ochutnání či popíjení budou připravena zajímavá červená i bílá vína různých francouzských regionů.
Ch. Giscours a Ch. Rauzan Ségla vs. Pavillon Rouge du Ch. Margaux - bývaly doby, kdy tato vína mívala prakticky stejnou cenovku...
Deset vín ukáže v pěti mimořádně zajímavých porovnání vín vyšší úrovně nejen to, jak je výsledný charakter vína ovlivněn ročníkem, ale také rozdíly terroiru i způsobem práce jednotlivých vinařství.
Seriál „sousedských večeří“ v restaurantu Zas a znova přináší unikátní možnost ochutnat během jednoho večera francouzská vína spolu s mistrovskými díly hned dvou vynikajících šéfkuchařů.
Tradiční každoroční přehlídka Bordeaux v jeho mnoha podobách - jak sudových vzorků (tentokrát ročníku 2018), tak dalších současných i starších ročníků vín kategorie Grand Cru Classé i cru bourgeois.
K poslechu, zpěvu i tanci vám bude vlastní písničky i známé hity (především) ze šedesátých let hrát skupina G.pardi na víně. K ochutnání či popíjení budou připravena zajímavá červená i bílá vína různých francouzských regionů.
Ch. Cos d´Estournel, Ch. Pichon Baron, Forts de Latour…. a celá plejáda dalších vín všech kategorií z ročníku 2006 Vám bude k dispozici v rámci velké víněnkové degustace, kdy si každý vybírá dle svého zájmu, co chce ochutnat.
Seriál „sousedských večeří“ v restaurantu Zas a znova přináší unikátní možnost ochutnat během jednoho večera francouzská vína spolu s mistrovskými díly hned dvou vynikajících šéfkuchařů.
Crozes Hermitage 2016 od Michela Tardieu spolu s Châteauneuf-du-Pape ze Ch. Vaudieu 2014 budou největšími taháky této degustace, které zdatně doplní Gigondas 2015 z Domaine de Bosquets, Vinsobres 2015 od Domaine Perrin a další lahodná vána francouzského jihu.
Co skutečně znamená termín bio, jak se takto označená vína liší od „běžných“ vín na straně jedné a od biodynamických na straně druhé.
Seriál „sousedských večeří“ v restaurantu Zas a znova přináší unikátní možnost ochutnat během jednoho večera francouzská vína spolu s mistrovskými díly hned dvou vynikajících šéfkuchařů.
Skupina kultivarů s okcitánskou koncovkou „et“ (odkaz na drobné bobule), jejichž souhrnný název odvozují jedni od latinského „caput nigre“ (ve smyslu keř révy, plodící modré hrozny) a druzí od karmínové „bordó“ barvy vín (jazyková mutace carménère), byla ostravskými vínobuditeli posuzována již několikrát.
Tardieu Laurent - ročník 2017