En Primeur 2011
Vše o En Primeur 2011.
Vše o En Primeur 2011.
Málokteré bílé víno na světě si dokázalo získat tak širokou oblibu jako burgundské Chablis. Vděčí za to především typické minerální chuti.
Hodnocení En Primeur 2011.
Asi dva tisíce rostlin mladé vinné révy v Médocu zničili minulý týden neznámí pachatelé a způsobili tak škodu na majetku v hodnotě několik desítek tisíc eur.
Katalánsko jako víno! Zájezd do Španělska
Recept pochází z největší vinařské obce Velké Bílovice, ve které se rozléhá 700 hektarů vinohradů. Není proto divu, že potěší nejen milovníky sladkého, ale i vína.
Legendární ročník pro sauternská vína v podání jednoho z nejslavnějších reprezentantů této oblasti vyústil v mocné a mimořádně bohaté víno. Aroma oplývá exotickými, medovými a broskvovými tóny, omamná chuť působí téměř olejovitým dojmem. To vše podtrženo vyvažující, svěží linkou.
Výraz „supérieur“ znamená ve francouzštině vyšší, lepší, nadřazený. V tomto případě označuje vína, která stojí výše než základní kategorie bordeauxských vín, jež nesou označení apelace Bordeaux AOC.
Sekt či šampaňské bývala vždy bílá záležitost, kromě australského zvyku bublinkovat červený Shiraz. V Evropě přišlo růžové víno zejména z francouzského jižního regionu Languedoc.
Na dobové pohlednici vezou volské potahy sudy s vínem ze Sauternes k obchodníkům. Který rok se psal?
Ve spolupráci s aukčním domem Steinfels nakupujeme po řadu let pro sebe i naše klienty raritní a zajímavá vína na aukci v Curychu.
Nejedná se ovšem o vojenské dělostřelectvo, nýbrž o vynález, jenž jakoby svou podstatou i věrohodností patřil do věku verneovek: kanon proti krupobití. Ten byl i naší soutěžní otázkou v únoru 2012.
The Sushi Bar byl založen roku 1999 jako první, a dodnes nejlepší, restaurace svého druhu v České republice.
Posilující dolar v Austrálii způsobuje nemalé problémy místním vinařům. Nejenže vývoz jejich vín klesá, ale i pro zdejší spotřebitele začíná být výhodnější kupovat vína dovážená.
WineWorld.cz vás zve na večeři s AUSTRALSKÝM vinařem ELDERTON
WineWorld vás zve na večeři s argentinským vinařem Bodega Sottano.
Jedno z nejvýznamnějších château v St.-Estèphe se zapsalo do historie nejen svým vínem, ale také dvěma pověstnými causami.
Výrobce šampaňského - Moët-Hennessy investoval do vinic v horách Číny, na kterých hodlá pěstovat hrozny pro výrobu červeného vína pro čínský trh.
Puisseguin je nejvýchodnější apelací v rámci tzv. satelitů St.– Émilionu. Původ jména této apelace můžeme najít ve složenině výrazu Puy (jeden z místních výrazů označujících kopec – viz např. Ch. Grand-Puy-Lacoste) a jména Seguin, jenž patřilo jednomu z velitelů vojska Karla Velikého.
Sleva je učena pro fanoušky naší stránky na Facebooku.
Řeka Rýn mění na své cestě na sever směr toku a stáčí se v délce 35 kilometrů na západ, což je možné považovat za malý zázrak přírody. Oblast Rheingau skýtá v těchto místech královské odrůdě Riesling jedinečnou jižní polohu a téměř 880 m vysoké pohoří Taunus jej současně chrání před studeným severním větrem.
Označení Bordeaux AOC nesou všechna vína z tohoto regionu, která splňují zákonem vymezené požadavky, avšak nespadají pod územně jasně vymezené, samostatné apelace (jako např. St. Estèphe či St.-Julien).
Počátky vinařské tradice rodiny Künstlerů spadají ke konci třicetileté války, avšak největší rozmach této rodiny ve vinařství přišel až s Franzem Künstlerem narozeným v roce 1926. Po druhé světové válce, kdy došlo k vyvlastnění majetku a odsunu sudetských Němců z jižní Moravy, byla rodina Künstlerů deportována (z Dolních Dunajovic) do Německa.
Přátelé a kamarádi vína! Rád bych Vás pozval na letošní první degustaci v našem karlínském podkrovním sklípku.
Kombinovat víno s tradičně kořeněnými indickými pokrmy je poměrně obtížné. Přesto se párování jídla s vínem stává v této zemi velkým „lifestylovým“ trendem.
Dne 12. 3. 2012 poctí Prahu vzácná vinařská návštěva ze Ch. Beauséjour (Montagne-St. Émilion). Charismatický Pierre Bernault a jeho zázrak stoletých vinic potěší všechny příznivce tohoto vína při večeři v restaurantu La Galerie (Na Slupi 2b, Praha 2).
V roce 1855 si toto château suverénně došlo pro statut 2eme Grand Cru Classé. Jen stěží lze uvěřit, že ještě čtyřicet let předtím se na tomto místě nerozkládalo nic jiného, než lesy, křoviny a vřesoviště.
Apelace Médoc svým pojmenováním trochu mate, neboť v obecném povědomí zahrnuje geografický termín Médoc úplně celý „poloostrov“ mezi Girondou a Atlantickým oceánem.
Tento Sauvignon z Marlborough názorně ukazuje, proč se právě tato odrůda stala ikonou Nového Zélandu. Víno je v ideálním věku a snoubí se v něm zralá svěžest a bohatá, přitom nikterak mohutná chuť. Elegantní a harmonické. K pití v současnosti.
Na dávné fotografii z bordeauxských vinic stojí vinaři u kanónu. Nebyl určen k plašení ptactva, měl jiný účel – jaký?
Ch. Tronquoy-Lalande otevřelo v roce 2011 zcela novou kapitolu své existence.
Ch. Petit Bocq je jedním z nemnoha vín levého břehu, která mají vyloženě moderní, bohatý a hutný střih.
Poslední loňské setkání Klubu ostravských vínobuditelů K.A.H.A.N. se zaměřilo na dvojici potomků křížení Frankovky a Svatovavřineckého: André (vyšlechtil Jaroslav Horák ve Velkých Pavlovicích) a Fratava (vyšlechtil Lubomír Glos v Moravské Nové Vsi).
Seznam Pražských restaurací
Restaurace TERASA U ZLATÉ STUDNĚ se nachází ve 4. patře hotelu U Zlaté studně.
Restaurace Alcron byla již od svého otevření v roce 1932 místem vybrané kuchyně sbírající ocenění po celém světě
Elegantní restaurace ve stylu art deco a držitel několika ocenění, La Rotonde, nabízí vynikající výběr pokrmů z mezinárodní i místní tradiční kuchyně.
Restaurace V Zátiší byla otevřena v roce 1991 jako jedna z prvních soukromých restaurací v Praze.
Seznam restaurací Jihomoravského kraje
Zážitková kuchyně a prvotřídní suroviny jsou základními kameny filozofie restaurantu, ostatně koishi znamená v japonštině kamínek.
Le Terroir je dle encyklopedické definice místo původu, úrodná půda, případně místo zrodu. Pro nás je tím vším, jakousi matkou všech chutí, sídlící hluboko v nás samých.
Francouzská restaurace je typem prestižní výběrové restaurace vysoké kvality ve slohu pražské secese
Seznam restaurací Středočeského kraje
Restaurace Piano Nobile je otevřena pro veřejnost a hotelové hosty sedm dní v týdnu se sezónním à la carte menu.
Naše filozofie se zakládá na poctivém jídle, nejlepších surovinách, znalostech a dobré náladě.
Od roku 1992 usilujeme o renesanci české a moravské kuchyně.
Restaurace La Finestra in Cucina byla otevřena v roce 2009 jako druhá restaurace italského šéfkuchaře Riccarda Lucqueho.
Plánujete obchodní jednání a potřebujete na svého partnera udělat opravdový dojem.
Restaurace Aromi byla otevřena v roce 2005. Majitelem je šéfkuchař Riccardo Lucque
Hotel – restaurant Chateau Kotěra je lahůdkou pro všechny, kdo milují atmosféru z počátku 20. století.