Vinařství
Vinařství
Vinařství
Standardním formátem při obchodech en primeur je bordeauxská láhev o objemu 0,75 l.
Etymologický příběh o tom, jak sommeliéři ke svému jménu přišli.
Jedno z nejmodernějších vinařství ve střední Evropě si do sbírky ocenění, která má za svá vína, přidalo i 1. místo z World Label Awards za svou etiketu.
Degustační vertikála svedla dohromady legendární ročníky historie s víny současnými. Jak toto porovnání dopadlo?
Francouzský kultivar Merlot (název dle milovníka jeho modrých bobulí kosa černého, fr. merle) a favorit vinařů-polárníků Rondo (novošlechtění profesora Viléma Krause z roku 1964) byly poprvé impulsem k setkání ostravských vínobuditelů teprve v letošním roce. Ještě před deseti lety byly totiž výsadby obou kultivarů ve střední (Merlot) i severní (Rondo) Evropě zanedbatelné…
Nedáte-li si pozor, čeká na vás v tomto případě skutečná chuťová mina. Navzdory zažité představě je totiž tento jemný a lahodný sýr pravým zabijákem červených vín.
Rovných 100 let uplyne od téměř pozapomenuté vinařské rebelie, k jejímuž potlačení bylo nutno nasadit na 40 tisíc vojáků.
„Zakorkování“ vína je přes veškerý technický pokrok stále vinařskou noční můrou.
V degustaci se toto legendární víno utkalo se dvěma svými soukmenovci – La Tâche a Echézeaux.