Frankovka v Ostravě 2015
Kultivar intermitentně evokující elegancí Pinot noir, dlouhověkostí Barolo a kořenitostí Syrah hodnotili ostravští vínobuditelé na jaře 2015 v zázemí vinotéky Vínko Konečný.
Kultivar intermitentně evokující elegancí Pinot noir, dlouhověkostí Barolo a kořenitostí Syrah hodnotili ostravští vínobuditelé na jaře 2015 v zázemí vinotéky Vínko Konečný.
Vinařský kritik Robert Parker oznámil, že zodpovědnost za zprávy o vínech en primeur z Bordeaux přebírá s okamžitou platností Neal Martin, který sídlí ve Velké Británii. Parker, který založil časopis The Wine Advocat v roce 1978, bude pokračovat v hodnocení nalahvovaných Bordeaux vín a vín z Napa.
Třináctý ročník ojedinělé mezinárodní soutěže kupáží, asambláží a známkových vín uspořádal ve dnech 13. a 23. dubna Klub ostravských vínobuditelů K.A.H.A.N. ve spolupráci s hotelem Zámek Zábřeh a Národním vinařským centrem. Akce proběhla za podpory Vinařského fondu.
Vážení přátelé, zveme vás na degustaci burgundských vín, která se bude konat ve středu dne 6.5. v restaurantu Avantgarde za účasti pana Hervé Tucki, reprezentanta firmy Nuiton Beaunoy.
Navštivte ELECTROLUX AVANTGARDE školu vaření s šéfkuchařem Janem Kvasničkou a seznamte se s jednou z nejvýznačnějších vinařských oblastí Francie. Představíme vám kuchyni, vína i tradice. Smyslem kurzu je ukázat i laikovi jak uvařit profesionální kousky v domácím prostředí.
Vína z Languedocu, jejichž etikety zdobí dudek – na jihu Francie symbol přicházejícího jara. Máte-li rádi vína z jihu Francie, pak určitě víno s dudkem vyzkoušejte – přinese vám vůni Středomoří, radost i energii jara.
Úsměvy na tvářích vinařů prakticky všude, kam člověk zavítal – to byla největší změna v atmosféře během enprimeurového týdnu v Bordeaux. Zatímco v předcházejících ročnících bylo nutno zajímavá vína pečlivě vyhledávat podle specifika lokálních podmínek, tentokrát byla vína atraktivní ve všech bordeauxských apelacích.
Ve čtvrtek, 26. 3. 2015 Vás rádi uvidíme na další degustaci 11ti vín z Vinařství Leoš Horák (Vrbice).
Pro velký zájem nabízíme druhý termín na tuto večeři. Další akce v restauraci ART&FOOD Had nás zavede na jih Francie. Pětichodové menu si budete moci vychutnat spolu s atraktivními víny Languedocu.
V případě kultivaru ve světě známého jako Pinot blanc zaznamenala historie nejedno pochybení. K nejpovedenějším patří přejmenování Burgundského bílého r. 1993 českými úředníky na jedno z několika Rulandských.
Ve středu, 11. 3. 2015 Vás rádi uvidíme na degustaci 10ti vín z Vinařství Leoš Horák (Vrbice). Ochutnáme 6 bílých vín a 1 růžové víno. Pro doplnění řady vín ještě zkontrolujeme 3 vzorky červených vín.
Bordeaux v našem sklepě čím dále tím více utlačuje ostatní regiony a tentokrát mu padla za oběť burgundská vína od Huberta Lamyho, která si vám nyní dovolujeme nabídnout za zcela mimořádně zvýhodněných podmínek.
Pětichodové menu umožní zaznít tónům různých typů vín z údolí řeky Loiry v bílém i červeném provedení.
Deset let má za sebou ročník, který se do historie zapsal mimořádným objemem své sklizně. Kvalitou byl považován za „normální“ – ani mimořádný, ani podprůměrný.
Další akce v restauraci ART&FOOD Had nás zavede na jih Francie. Pětichodové menu si budete moci vychutnat spolu s atraktivními víny Languedocu.
Tatáž vína v ročním odstupu budou krásně ilustrovat, jak se i při současných technologických možnostech projeví ve vlastnostech vína klimatický průběh ročníku.
Tradiční každoroční přehlídka Bordeaux v jeho mnoha podobách - jak sudových vzorků (tentokrát ročníku 2014), tak dalších současných i starších ročníků vín kategorie Grand Cru Classé i cru bourgeois.
Krása burgundských vín v porovnání elegance jihu a síly severu.
Historie Ch. Lanessan je výjimečná - od roku 1310 až dodnes patřilo pouhým dvěma rodinám. Až do roku 1793 bylo v majetku potomků Henryho de Lanessana, poté ho koupil obchodník víny z Bordeaux Jean Delbos.
Večerem a společností vín z denominací Rioja, okolí města Haro, Vás bude provázet Petr Vicena a společně ochutnáme řadu výjimečných vín.